Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Tången förvärvar AB Sjuntorp

Tången förvärvar AB Sjuntorp, en komplett Industripartner som är verksam inom fyra olika rörelsebolag (Elinc, Produktionsteknik, Truck & Maskin samt Jopro). AB Sjuntorps dotterbolag är tillsammans en komplett leverantör av lösningar för materialhantering samt produktionstekniska tjänster och produkter för industrin.

”Att koncernen tryggt och stabilt ska få växa och utvecklas är det viktigaste för mig. Därför är jag väldigt glad över att det är just Tången som nu har gått in som ny ägare och att AB Sjuntorp får skapa industriplattformen. Detta blir tryggt och möjlighetsskapande för AB Sjuntorp med sin fantastiska personal, kraftiga tillväxt och stora möjligheter. Thomas Mark, Grundare AB Sjuntorp.

Koncernen omsatte 2022 182 mkr med en EBITDA om 32 mkr har ca 100 medarbetare. Bolaget kommer ingå i Tångens affärsområde Service och tillträde sker 27 april, 2023. Tången planerar att långsiktigt bygga vidare på detta plattformsförvärv.

”Jag ser verkligen fram emot att få jobba tillsammans med Tången mot vår vision om att bli en av Sverigen bästa arbetsgivare. Att vi som Tångens industriplattform får möjligheten att utveckla vår leverans av lösningar, service och support till industrin ska bli riktigt roligt.” Johan Stjernberg, VD AB Sjuntorp.

Tången är ett västsvenskt investmentbolag som äger företag där vi kan branschen och kan hjälpa bolagen till nästa nivå. För att kunna ta en aktiv roll som majoritetsägare fokuserar vi på små och medelstora bolag i Norden med en hållbar och lönsam tillväxt. Våra typiska portföljbolag verkar i stabila branscher och har starka erbjudanden, sunda kassaflöden och en ambition att utvecklas. Tången är i dagsläget verksamma i affärsområdena industri, service, energi och fastigheter.

Vi är väldigt glada att välkomna AB Sjuntorp till Tången. Med bolagets kultur, långsiktighet och företagaranda, verksamma i en stark tillväxtregion, blir AB Sjuntorp vårt plattformsbolag inom industriservice i Västsverige.

— Per Skånberg, VD Tången

2023.05.03 — Tången

Företag    

Kontakta oss

info@tangenik.se

Adress

Västra Hamngatan 9

411 17 Göteborg

Följ oss på LinkedIn

© 2023 Tången