Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Nyheter

Här samlar vi nyheter från Tångenfamiljen

Nyheter

Tången utser Kristian Brauner som affärsområdeschef för utvecklingen av portföljbolag

Kristian Brauner kommer att spela en avgörande roll i att stärka och utveckla våra befintliga portföljbolag samt identifiera nya investeringsmöjligheter. Med sin gedigna erfarhenhet som VD och ägare av Väggmaterial AB, samt tidigare erfarenhet av förvärvsarbete på PWC och Deloitte, är Kristian en värdefull tillgång för teamet.

2023.09.01

Nyheter

Nordic Surface Innovation genomför två förvärv.

NSI, Tången plattformsbolag inom färg och ytkemi, presenterar efter sommaren två starka förvärv och breddar därmed sitt erbjudande och höjer sin kapacitet inom sina befintliga affärsområden – Cleaning and Coatings. Bolaget går från två produktionsenheter till fyra och förstärker därmed sin närvaro på den nordiska hemmamarknaden. Därtill upprättas nu ett nordiskt koncernhuvudkontor i Skövde. PLS är specialister på flytande kemiska produkter för lokalvård, sanitet och personhygien. Man har koncentrerat såväl utveckling som tillverkning och huvudkontor till sin fabrik i Skövde.

2023.08.14

Nyheter

Delägare

Vårens VD och CFO-dag i Göteborgs skärgård

Tången har sedan starten varit en trygg och stabil ägare, där vi vill skapa en gemenskap mellan våra portföljföretag och över våra affärsområden. Tången består idag av 7 plattformsföretag i 4 affärsområden, där det finns mycket kunskap att beakta. Varje företag har sina egna system och processer, men vad är det som kan bli bättre, och vad är det som fungerar riktigt bra? VD och CFO-dagen är ett av många exempel på styrkan med Tångenfamiljen, där vi delar kunskaper och skapar synergier tillsammans.

2023.07.17

Företag

“Jajamän, det fixar vi!”

I snart tre år har Johan Stjernberg varit en del av Sjuntorp. Han började som Sälj-, Marknadschef och vice VD för Sjuntorp Truck, Maskin AB och Sjuntorp Produktionsteknik AB. Idag är han VD och säljchef för hela koncernen och har Tången i ryggen som ny ägare. Anders Hedberg kom in i Sjuntorp för ett år sedan. Han var då sugen på en ny utmaning och valet föll på Sjuntorp och rollen som Ekonomichef. Det som lockade Anders med Sjuntorp var företagets starka kultur och det driv som finns i företaget. Intervjun med Johan och Anders handlar om resan från första kontakten med Tången, till hur arbetet fungerar idag. Den handlar även om deras syn på vad Tången tillför till Sjuntorp, och hur den inneboende kulturen kan bevaras med en ny ägare. Faktumet att Sjuntorp har en stark kultur, det går inte att undgå i samtalet med Johan och Anders.

2023.06.29

Företag

NSI - ett företag med flera starka erbjudanden

Nordic Surface Innovation (NSI) är ett fint exempel på hur ett plattformsförvärv och flera tilläggsförvärv kan skapa ett nytt företag, med ett brett och konkurrenskraftigt erbjudande. Vi har träffat Christian Claesson, som är VD i Sverige för NSI. I intervjun fördjupar vi oss i NSI:s erbjudande och vad styrkan är i erbjudandet, samt hur samarbetet med Tången fungerar.

2023.06.21

Jobba med oss

Tången söker en affärsområdeschef

Tången växer organiskt och med nya förvärv, och vi har nu behov av att förstärka vårt team med en affär- sområdeschef med fokus på styrning av och support till portföljbolagen.

2023.05.29

Delägare

Tångens bolagsstämma

Fredagen den 12:e maj genomförde Tången sin bolagsstämma med en bra uppslutning och ett fint engagemang från alla aktieägare.

2023.05.29

Företag

Malux ställde ut på Elfack

Tångens portföljbolag Malux hade väldigt lyckade dagar på Elfack, där kunder och leverantörer kunde besöka bolagets monter.

2023.05.29

Företag

Tången förvärvar AB Sjuntorp

Tången förvärvar AB Sjuntorp, en komplett Industripartner som är verksam inom fyra olika rörelsebolag (Elinc, Produktionsteknik, Truck & Maskin samt Jopro). AB Sjuntorps dotterbolag är tillsammans en komplett leverantör av lösningar för materialhantering samt produktionstekniska tjänster och produkter för industrin.

2023.05.03

Nyheter

Göteborgsposten uppmärksammar Tången

Göteborgsposten har träffat Tången där vi diskuterar vad som skiljer Tången från andra investmentbolag. Vi ser på vår idé av långsiktiga investeringar och lönsamhet över tid. Vi lyfter även vår starka regionala förankring i Göteborg, där vi ser Norden som hemmamarknad.

2023.05.03

Nyheter

Vi välkomnar Elin till Tången!

Den 15 augusti börjar Elin Johansson som koncerncontroller inom Tången med ett fokus på utveckling av finansiella processer i våra portföljbolag, men även som en del i vårt löpande förvärvsarbete. 

2023.04.05

Nyheter

Tången gör nytt fastighetsförvärv i Göteborg

Tången förvärvar Fastighets AB Ringögatan 15. Fastigheten ligger i det centrala och expansiva industriområdet Ringön i Göteborg. Fastigheten består utav lager, kontor och produktionsytor med idag två välmående hyresgäster med långa hyresavtal. 

2023.03.24

Företag

Malux och Tångens gemensamma resa

I över 40 år har Jörgen Schulze varit ägare av Malux Koncernen. Under hans ägarskap har företagit vuxit och i februari 2022 kom tiden för en ny ägare att ta över koncernen. För Jörgen Schulze var det viktigt att hitta en köpare som kunde driva företaget framåt i enlighet med hans ideal och värderingar. Det fanns ett stort intresse hos potentiella köpare och efter noggrann utvärdering föll valet på Tången.

2023.03.24

Kontakta oss

info@tangenik.se

Adress

Västra Hamngatan 9

411 17 Göteborg

Följ oss på LinkedIn

© 2023 Tången