Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Nordic Surface Innovation genomför två förvärv.

NSI, Tången plattformsbolag inom färg och ytkemi, presenterar efter sommaren två starka förvärv och breddar därmed sitt erbjudande och höjer sin kapacitet inom sina befintliga affärsområden – Cleaning and Coatings. Bolaget går från två produktionsenheter till fyra och förstärker därmed sin närvaro på den nordiska hemmamarknaden. Därtill upprättas nu ett nordiskt koncernhuvudkontor i Skövde. PLS är specialister på flytande kemiska produkter för lokalvård, sanitet och personhygien. Man har koncentrerat såväl utveckling som tillverkning och huvudkontor till sin fabrik i Skövde.

Solmaster är även de en utvecklare och producent av vissa rengöringsprodukter, men också utav andra produkttyper såsom smörjmedel och färg för golvmålning. Hela verksamheten är belägen i Lathi, Finland.

”Dessa två förvärv blir viktiga pusselbitar för oss mot att bli heltäckande i vårt produkterbjudande och för att etablera en stark geografisk närvaro på vår hemmamarknad i Norden. Med PLS och Solmaster får vi gedigen utvecklings- som produktionskapacitet på ett kompletterande sätt och det gör oss till en svårslagen partner i branschen.” - Christian Claeson, VD Sverige i NSI.

Med de nya förvärven förväntas NSI omsätta 270 miljoner och vara 110 anställda.  

2023.08.14 — Tången

Nyheter    

Kontakta oss

info@tangenik.se

Adress

Västra Hamngatan 9

411 17 Göteborg

Följ oss på LinkedIn

© 2023 Tången