Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Vårens VD och CFO-dag i Göteborgs skärgård

Tången har sedan starten varit en trygg och stabil ägare, där vi vill skapa en gemenskap mellan våra portföljföretag och över våra affärsområden. Tången består idag av 7 plattformsföretag i 4 affärsområden, där det finns mycket kunskap att beakta. Varje företag har sina egna system och processer, men vad är det som kan bli bättre, och vad är det som fungerar riktigt bra? VD och CFO-dagen är ett av många exempel på styrkan med Tångenfamiljen, där vi delar kunskaper och skapar synergier tillsammans.

 I år var Tångens VD och CFO-dag i Göteborgs skärgård. Hela Tången träffades på Lilla Bommen där vi hämtades upp av en chartrad båt för att åka vidare ut till Knarrholmen. Den här dagen visade Göteborgs skärgård upp sin rätta sida med skinande sol och havet böljande vackert. 

Presentationer för att utvecklas tillsammans

Det var ett intensivt schema med ett tydligt strategi- och affärsfokus planerat. Syftet med dagen är att skapa ett utbyte mellan våra portföljföretag för att se hur vi har tagit oss an olika utmaningar - och hur dess lösningar kan implementeras i våra olika affärsområden. 

 Först ut var Nina och Per från Tången. Fokus för presentation var hur vi kan agera på en i många fall osäker marknad och hur vi kan vända utmaningar till möjligheter. Verktyg för det är bland annat att vara snabb på att förstå sin produktkalkyl och hur den kan påverkas av yttre faktorer samt att hela tiden hålla ett extra öga på kostnadskontrollen inte minst när det kommer till personal. Två exempel där Tången agerar nära bollplank till respektive företag.

Våra nya förvärv

Nästa punkt var företagspresentationer av våra två senaste förvärv; Göfastgruppen och Sjuntorp. Sjuntorp har en historia som sträcker sig 200 år tillbaka i tiden. Det verksamheten var vid starten två decennier sedan, är en helt annan verksamhet idag. Men att det finns en stark kultur och entreprenöriella krafter i företaget, det är ingen överdrift. Göfastgruppen startade för drygt 30 år sedan och har växt stadigt till att idag vara cirka 50 personer. Till största delen är verksamheten servicearbeten inom el och bygg, främst genom upphandlingar och kommunala bolag. Både Sjuntorp och Göfastgruppen lägger en stor vikt vid sina anställda och kulturen i företagen, där företagens styrkor sitter i personalen. Därför lyftes också de rekryteringsutmaningar som Sjuntorp och Göfastgruppen har, vilka också delas av många av resterande portföljföretag. Intressanta insikter och lösningar delades mellan deltagarna. 

Digitala beslutsstöd

Sista ut var Christian Claesson från portföljföretaget NSI (Nordic Surface Innovation), som blev en väldigt uppskattad punkt för dagen. Christians presentation handlade om digitala beslutsstöd i form av BI, eller Business Intelligence. Den handlade om vad syftet med digitala beslutsstöd är, hur en lösning kan se ut rent tekniskt, samt varför det kan vara klokt att extrahera data till en separat databaslösning som är fristående från respektive affärssystem.  

Dagen avslutades med en nyskapande femkamp följt av en ljuvlig middag i kvällssolen. På båten tillbaka till fastlandet var vi alla enade om att dagen är både rolig, givande och viktig för vår gemensamma utveckling i Tångenfamiljen. Tack alla för ert deltagande och vi ser fram emot fler spännande stunder att utvecklas tillsammans!

2023.07.17 — Tången

Nyheter   /  

Delägare    

Kontakta oss

info@tangenik.se

Adress

Västra Hamngatan 9

411 17 Göteborg

Följ oss på LinkedIn

© 2023 Tången