Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Vill du vara med och göra bra bolag bättre?

Tången söker en affärsområdeschef

Tången är ett investmentbolag som investerar med en långsiktig ägarhorisont inom våra fyra affärsområden industri, service, energi samt fastigheter. Vi äger företag med historisk lönsamhet och sunda kassaflöden, som ger möjlighet till stabil tillväxt över tid. Huvudkontoret ligger i Göteborg men vi verkar inom hela Norden. Tången växer organiskt och med nya förvärv, och vi har nu behov av att förstärka vårt team med en affärsområdeschef med fokus på styrning av och support till portföljbolagen.

Ansvar och arbetsuppgifter
Som affärsområdeschef arbetar du med styrning och support till portföljbolagen och dess VD och ledningsgrupper. Du stödjer några av portföljbolagen med ett aktivt ledarskap i det strategiska arbetet kopplat till affärsutveckling, effektivisering, lönsamhet etc. Andra viktiga uppgifter är att driva övergripande projekt inom till exempel digitalisering, hållbarhet och organisationsutveckling. Du blir även viktig i Tångens interna arbete med att förfina processer och arbetssätt för hur man vidareutvecklar bolagen i portföljen på bästa sätt.Som affärsområdeschef arbetar du med styrning och support till portföljbolagen och dess VD och lednings- grupper. Du stödjer några av portföljbolagen med ett aktivt ledarskap i det strategiska arbetet kopplat till affärsutveckling, effektivisering, lönsamhet etc. Andra viktiga uppgifter är att driva övergripande projekt inom till exempel digitalisering, hållbarhet och organisationsutveckling. Du blir även viktig i Tångens interna arbete med att förfina processer och arbetssätt för hur man vidareutvecklar bolagen i portföljen på bästa sätt.

Vem vi söker

Vi söker dig som drivs av att utveckla bolag och jobba nära verksamheter. Du trivs i miljöer där fokus är att tillsammans med andra skapa tillväxt och resultat. Du gillar mixen av att växla mellan strategiska och operativa frågor. För att trivas hos oss och med bolagen har du en god samarbetsförmåga, är prestigelös och jordnära i kombination med ett gott omdöme och personlig mognad.

Därtill har du en relevant akademisk utbildning och med bakgrund från liknande arbetsuppgifter. Du ska gärna ha en vana av strategi- och styrelsearbete och att arbeta genom andra chefer. 

Erfarenheten kan i övrigt bestå i något av följande:

  • VD i ett medelstort bolag.
  • Entreprenörs- eller konsultbakgrund från managementnivå.
  • Investment manager eller likvärdig roll.
  • Affärsområdeschef eller affärsutvecklingschef.

Ansökan
Vid intresse maila CV till per@tangenik.se
Urval sker löpande.

2023.05.29 — Tången

Jobba med oss    

Kontakta oss

info@tangenik.se

Adress

Västra Hamngatan 9

411 17 Göteborg

Följ oss på LinkedIn

© 2023 Tången