Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Vår filosofi

Våra företag

Nyheter

Om oss

Malux och Tångens gemensamma resa

I över 40 år har Jörgen Schulze varit ägare av Malux Koncernen. Under hans ägarskap har företagit vuxit och i februari 2022 kom tiden för en ny ägare att ta över koncernen. För Jörgen Schulze var det viktigt att hitta en köpare som kunde driva företaget framåt i enlighet med hans ideal och värderingar. Det fanns ett stort intresse hos potentiella köpare och efter noggrann utvärdering föll valet på Tången.

“Det känns jättebra. Tången månar om Malux lika mycket som jag alltid gjort. Det är en trygghet för mig, och alla medarbetare har varit mycket positiva till den nya ägaren” säger Jörgen Schulze. 

För Tången är Malux ett förvarv som går helt i linje med investeringsstrategi och kriterier. Det finns en stark ledning, kompetenta medarbetare och fin kultur. Företaget har en historik av uthålligt god lönsamhet med starka kassaflöden, i en stabil balansräkning. Malux är nichat och befinner sig i en bransch som faller väl ut med Tångens definierade affärsområden. 

Tillsammans kan Tången och Malux värna om de ideal och värderingar som finns i företaget idag. Malux kommer att fortsätta drivad av nuvarande VD och ledning. Tången tillför det som de kan allra bäst, industriel spetskompetens och den breda förståelsen av företag i förändring. 

Nu ligger en spännande tid framför att tillsammans ta Malux vidare mot ytterligare tillväxt och lönsamhet. 

2023.03.24 — Tången

Företag    

Kontakta oss

info@tangenik.se

Adress

Västra Hamngatan 9

411 17 Göteborg

Följ oss på LinkedIn

© 2023 Tången